Yrityksen turvallisuus

      Kommentarer inaktiverade för Yrityksen turvallisuus

Edward Snowden, Kim Dotcom ja Julian Assange herättävät meissä vahvoja tunteita. Eikä ihme, sillä he ovat olleet otsikoissa jo monen vuoden ajan. Vaikka monet pitävät heitä modernin ajan vapaustaistelijoina, toiset näkevät heidät riskinä tietoturvallisuudelle. Erityisesti yritykset tulkitsevat heidän tekonsa riskinä yhtiön jokapäiväiselle turvallisuudelle.

hacker

Tietoturva avainasemassa

Yrityssalaisuuksien tarkoitus ei ole peittää yrityksen laittomia toimia. Niiden avulla suojellaan omia patentteja, toimintamalleja, pitkän tähtäimen strategioita sekä markkinatietoja. Mikäli nämä tiedot vuotavat esimerkiksi suurimmille kilpailijoille, yhtiön tulevaisuus tulisi näyttämään melko vaikealta.

Globaali haaste

Joka vuosi yli tuhat miljardia dollaria siirretään omistajalta toiselle internetin välityksellä. Yhdysvalloissa suurimmat pörssiyhtiöt raportoivat, kuinka ne taistelevat hakkereita vastaan jokainen päivä. Joidenkin arvioiden mukaan jokainen yksittäinen hyökkäys maksaa suurelle yritykselle noin puoli miljoonaa dollaria. Näiden lukujen valossa on helppo ymmärtää, kuinka suurista riskeistä on kyse.

Asiakasrekisterien hakkerointi

Vaikka monet meistä ajattelevat, ettei ikävä tapahtuma osu kohdalle, on tilanne todellisuudessa toinen. Hakkereiden kohteina ovat olleet viime vuosina erityisesti kotitaloudet ja yksityishenkilöt. On kuitenkin pidettävä mielessä, että hyvin harvoin verkkokaupassa vierailu altistaa automaattisesti tietoturvariskeille.

Hakkerit keskittyvät kauppojen asiakasrekistereihin ilman, että itse asiakkaat edes huomaavat. Tästä syystä yritysten operatiiviset kulut kasvavat verkkoturvallisuuden parantamisen myötä.

Onkin keskeistä huomioida tulevaisuudessa, miten yritykset ja kuluttajat voivat nousta hakkereita vastaan. Luonnollisesti yrityksillä on hallussaan suurempi määrä resursseja, joiden avulla tietoturvariskit minimoidaan. Tämän lisäksi yhtiöillä on suurempi kerrannaisvaikutus, jonka avulla tietoturvariskien korjaaminen työllistää pienempiä, tietotekniikkaan erikoistuneita yrityksiä.

Investoi asioihin

Turvallisuuteen investointi on aina hyvä sijoitus. Tällä tavalla kannattaa toimia erityisesti, jos yrityksellä on paljon menetettävää. Luonnollisesti hakkerit kehittyvät ja oppivat aina uusia keinoja päästäkseen palomuurien läpi. Näin ollen jatkuva investointi parempaan tietoturvajärjestelmään on suositeltava puolustus.