Kuinka suojella kotia?

      Kommentarer inaktiverade för Kuinka suojella kotia?

Koti on ihmisen tärkein paikka, jonne on aina mukava palata. Sitä suojellaankin huolella, jotta kurjilta tilanteilta vältyttäisiin. Murtovarkaat, tulipalo ja vesivahinko ovat erittäin ikäviä yllätyksiä.

home security

Tutut ja turvalliset keinot

Omakotitalossa asuvien kotitalouksien haasteet ovat erilaiset kuin esimerkiksi ydinkeskustassa vuokralaisena asuvalla henkilöllä. Suomi on harvaan asuttu maa, minkä johdosta etäisyydet naapureista voivat olla todella pitkät. Tämän asian takia oman kodin sekä tontin turvaamiseksi tarvitaan erilaisia ratkaisuja.

Vaikka perinteinen vahtikoira pitää huolen, ettei tontilla käyskentele kutsumattomia vieraita, liiketunnistinvaloja asentamalla tontin tai talon pimeisiin kulmiin voi estää varkaiden aikeet jo alkuunsa. Mikäli rikollinen onnistuu ihmeellisesti välttämään liiketunnistinvalot sekä vahtikoiran, pitäisi hänen päästä jollakin tavalla taloon sisälle. Sen takia ovi- ja ikkunahälyttimien asentaminen aiheuttaa vieläkin enemmän päänvaivaa.

Modernin ajan keinot

Uuden ajan turvallisuustyökalut pitävät sisällään IT-vallankumouksen ainekset. Toki vahtikoiralle löytyy tulevaisuudessakin tehtäviä, mutta esimerkiksi älypuhelinten ja turvallisuusalan sovellusten integraatio tuo kotitalouksien turvahallinnon heidän käsiinsä.

Esimerkiksi liiketunnistinkameroiden asentamisen avulla voi välittää reaaliaikaista tietoa käyttäjän puhelimeen, mikä helpottaa kotitalouksien arkea silloin, kun asukkaat ovat poissa kotoa. Vielä 10 vuotta sitten turvapalveluiden käyttö kuului ainoastaan yrityksille, joilla oli varaa palkata turvamiehiä valvomaan ympäri vuorokauden. Onneksi teknologian kehittyessä nämä palvelut ovat entistä lähempänä muille tavallisille käyttäjille.

Kohtaamme tulevaisuudessa aikakauden, jolloin kodin turvajärjestelmät toimivat saumattomasti monella eri alustoilla. Niiden avulla käyttäjät pystyvät rakentamaan persoonallisen järjestelmän omien mieltymyksien mukaan.

Ehkä tällaisiin järjestelmiin integroidaan myös esimerkiksi oman auton tai muun omaisuuden turvajärjestelmäalusta. Voi olla, että näemme ajan, jolloin pienet tiedustelulennokit eli drone-laitteet kiertelevät kotia ja tutkivat näkymättömillä lasersäteillä tontin kaikki kulmat ja pinnat.